tiistaina

Perusasiat kuntoon

Entisen presidenttimme Juho Kusti Paasikiven mukaan  


Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku."

Yritysmaailmassa luotettavimmat tosiasiat perustuvat lukuihin. Myyntilukuihin, kustannuslukuihin, "viimeisen rivin" lukuihin.

Voidakseen tunnustaa talolutensa tosiasiat, yrittäjän on tietenkin ensin tunnistettava tilanteet ja myös pryittävä ennakoimaan tilannetta lähitulevaisuudessa.  On uskallettava "ennustaa"!
On ennustettava niin, että ainakin itse uskoo ennusteeseensa ja pystyy konkretian tasolla hahmottamaan, millaisia toimia ennusteen todeksi tekeminen edellyttää.

Kun tilanteet alkavat huolestuttaa, on tärkeää kääntyä heti jonkun tukitahon puoleen.  On uskallettava ottaa pää pensaasta ja lähdettävä hakemaan apua.  

Uskallan suositella yhteydenottoa talousneuvontaa tekeviin organisaatioihin tai yrityskummeihin tai talousapuun viimeistään silloin, kun ensimmäinen rästissä oleva maksu menee ulosottoon.  Mitä aikaisemmin yrittäjä herää, reagoi ja etsii apua, sitä paremmat ovat selviytymisen mahdollisuudet.

Kaikkien velkojien kanssa pystyy neuvottelemaan. Tärkeintä on, että reagoi ja tekee aloitteen asoiden järjestämiseksi riittävän ajoissa, silloin säästää myös paljon perimiskuluissa.

Sokerina pohjalla on neuvoni:  pidä kirjanpito ajan tasalla,  suoriteperusteisena, niin kirjanpidosta selviää aina kulloinenkin velkatilanne ja ostojen arvonlisäverot kohdistuvat oikeille kuukausille.

Jos tämä kirjoitus herätti ajatuksia tai pieniäkään  huolen ituja, ota mahdollisimman pian yhteys minuun tai johonkin edellä mainittuun (linkit) neuvojatahoon!

APUA SAA AINA, KUN SITÄ VAIN PYYTÄÄ!

puh 0405563556
skype astute consult
mail asta@astute-consulting.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja heitä ideoita!